fbpx

Implantologie

Als u tanden of kiezen mist, kan dit gevolgen hebben voor de manier waarop u lacht, eet en praat, maar ook voor uw zelfvertrouwen. Met behulp van implantologie zijn we in staat uw gebit te herstellen. Implantologie houdt in dat we een nieuwe tand of kies voor u maken en hem door middel van een implantaat vastzetten in uw kaak.

De tandartsen van Tandarts Laan op Zuid luisteren goed naar uw wensen en klachten en vertalen die naar een heldere strategie. Zo kunt u snel weer op comfortabele wijze eten, praten én van het leven genieten. Bent u benieuwd wat implantologie voor uw gebit kan betekenen? Neem contact met ons op. Onze ervaren tandartsen staan u graag te woord. U kunt ook direct een afspraak inplannen.

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een klein schroefje gemaakt van titanium. Hiermee vervangen we de wortel van een tand of kies. Op deze schroeven kunnen we een kunstgebitkroon of brug plaatsen. Deze vervangen de lege plek in uw gebit. Het implantaat is stevig en zorgt ervoor dat de kroon of brug goed op zijn plek blijft zitten. Titanium is lichaamsvriendelijk materiaal, waardoor het goed door het kaakbot wordt geaccepteerd. Al snel zal de kaak zich tot één geheel vormen met het implantaat. Binnen enkele weken voelen de implantaten aan als uw eigen tanden.

De voordelen van implantologie bij Tandarts Laan op Zuid

Al onze tandartsen zijn gespecialiseerd in implantologie. Zo bent u er bij ons altijd van verzekerd dat u behandeld wordt door een ervaren tandarts. Bovendien maken we in onze praktijk uitsluitend gebruik van de modernste apparatuur en hoogwaardige implantaten.

  • Ervaren Tandartsen
  • Pijnloze ervaring
  • Esthetische resultaten
  • Moderne röntgendiagnostiek

Wanneer passen we implantaten toe?

We kiezen ervoor om implantaten te plaatsen wanneer u één of meerdere tanden of kiezen mist. Als het om één tand of kies gaat, bevestigen we een kroon op het implantaat. Mist u meerdere tanden of kiezen naast elkaar, dan kiezen we ervoor om een brug te plaatsen. Een brug is een niet-uitneembare vervanging van meerdere tanden of kiezen. Indien u geen tanden of kiezen meer heeft of als al uw tanden vanwege gezondheidsrisico’s getrokken moeten worden, plaatst de tandarts meerdere implantaten waar we een kunstgebit op vast kunnen klikken.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een behandeling met implantaten?

Bij de meeste mensen is het kaakbot vanaf het achttiende levensjaar volgroeid. Vanaf dat moment is het mogelijk om een implantaat in het bot te plaatsen. Om de behandeling succesvol te laten verlopen, is het noodzakelijk dat u aan enkele voorwaarden voldoet:

  • U dient voldoende kaakbot te hebben, zodat we het implantaat op de juiste wijze kunnen verankeren in het bot.
  • Uw kaakbot dient gezond te zijn.
  • De resterende tanden en het tandvlees dienen gezond te zijn.
  • U moet bereid zijn om uw nieuwe gebit goed te onderhouden.

Daarnaast hebben roken en overmatig gebruik van alcohol een negatieve invloed op het succes van de behandeling.

Implantologie consult

Voorafgaand aan de behandeling vindt er een consult plaats. Tijdens dit consult bespreken we uw wensen en klachten. Ook maakt de tandarts röntgenfoto’s om een goed beeld te krijgen van uw gebit. Zo kan hij precies zien hoe stevig uw kaakbot is en of u in aanmerking komt voor een implantaat. Op basis van uw persoonlijke situatie stellen we een plan op. Ook bespreken we tijdens dit gesprek de tarieven en is er genoeg tijd en ruimte voor al uw vragen.

Implantologie: de behandeling

De behandeling verloopt in enkele stappen:

  1. Plaatselijke verdoving:door middel van een kleine injectie dient de tandarts plaatselijke verdoving toe. Zo zult u niks voelen van de behandeling en zal hij zo comfortabel mogelijk verlopen.
  2. Tandvlees en kaakbot voorbereiden:de tandarts maakt het tandvlees los op de plek waar het implantaat vastgezet wordt. Vervolgens boort hij een klein gaatje in het kaakbot.
  3. Implantaat vastzetten:het implantaat wordt in het kaakbot geschroefd of getikt.
  4. Hechten:nadat het implantaat is vastgezet, hechten we het tandvlees.
  5. Prothetische voorziening plaatsen:nadat we een of meer implantaten in het kaakbot hebben verankerd, plaatst de tandarts hierop de kroon, de brug of het kunstgebit.

Controle

Na de behandeling geeft de tandarts aan wanneer u weer op controle dient te komen. Tijdens de controle besteedt hij aandacht aan de gezondheid van uw tandvlees, uw kaakbot en eventuele slijtage aan de kroon, brug of het kunstgebit.

Onderhoud

Om zo lang mogelijk van uw implantaten te genieten, is het belangrijk dat u uw gebit goed verzorgt. Een goede dagelijkse mondhygiëne en regelmatige controles zijn noodzakelijk.

Implantologie kosten

De kosten voor implantologie en andere tandheelkundige behandelingen worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Hierdoor zijn de tarieven voor het plaatsen van een implantaat voor elke tandartspraktijk in Nederland hetzelfde.

Voor de totaalbehandeling van een kroon of brug geldt echter geen vaste totaalprijs. De prijs wordt beïnvloed door zaken als het materiaal dat gebruikt wordt en de kosten voor het tandtechnisch laboratorium. Ook spelen de staat van uw gebit en tandvlees een rol. De tandarts bespreekt de kosten en het behandelplan vooraf met u. Ook ontvangt u een kostenbegroting, zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Implantaten bij Tandartspraktijk Laan op Zuid in Rotterdam

Bij onze tandartspraktijk in Rotterdam kunt u terecht voor alle tandheelkundige behandelingen. Onze tandartsen zijn zeer ervaren met implantologie en zorgen er graag voor dat u als vanouds kunt glimlachen.

Tandartspraktijk Laan op Zuid

Laan op Zuid 2
3071 AA Rotterdam

    Openingstijden

    Maandag:08:00 – 17:00 uur
    pauze:                 13:00 – 13:45 uur
    Dinsdag:08:00 – 17:00 uur
    pauze:                 13:00 – 13:45 uur
    Woensdag:08:00 – 17:00 uur
    pauze:                 13:00 – 13:45 uur
    Donderdag:08:00 – 17:00 uur
    pauze:                 13:00 – 13:45 uur
    Vrijdag:08:00 – 17:00 uur
    pauze:                 13:00 – 13:45 uur
    Zaterdag:08:00 – 15:30 uur
    pauze:                 12:00 – 12:30 uur
    Zondag:Gesloten

    Vragen? Neem contact op

    Wilt u meer weten over implantologie of heeft u andere vragen? Neem gerust contact met ons op via 010 – 820 97 84. We zijn doordeweeks bereikbaar van 08:00 tot 17:00 uur. Ook kunt u ons mailen via info@tandartslaanopzuid.nl. U ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie.

    Veelgestelde vragen over implantologie

    Hieronder geven we u antwoord op de meestgestelde vragen over implantologie. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op, we vertellen u graag meer.

    Wat zijn implantaten?

    Een implantaat is een kunstwortel van titanium waarop een kroon, brug of kunstgebit geplaatst kan worden. Implantaten lijken heel erg op echte wortels, waardoor u op den duur vrijwel geen verschil zult merken met uw eigen gebit.

    Wanneer is een implantaat nodig?

    Ontbrekende tanden of kiezen kunnen opgevuld worden met een kunstgebit, brug of kroon. De basis voor deze opvulling is een implantaat. Als u dus een of meerdere tanden of kiezen mist, is implantologie een optie.

    Doet het plaatsen van een implantaat pijn?

    Het plaatsen van een implantaat is niet pijnlijk, u krijgt een plaatselijke verdoving. De meeste mensen ervaren implantologie als een van de minder vervelende behandelingen bij de tandarts.

    Hoelang duurt een implantologiebehandeling?

    Het plaatsen van implantaten duurt meestal een kwartier tot een half uur. Inclusief de voorbereiding en verdoving plannen we altijd iets meer tijd in voor de behandeling. De totale behandelperiode beslaat vaak 6 tot 8 maanden. Dit is onder andere afhankelijk van het type implantaat, de staat van het kaakbot en de hersteltijd.

    Worden de kosten van implantologie vergoed?

    Dit is afhankelijk van uw behandeling en de samenstelling van uw zorgverzekering. We geven u sowieso een prijsopgave voordat we van start gaan met de behandeling. Voor de precieze vergoeding raden we u aan contact op te nemen met uw verzekeraar. Bekijk ook onze pagina met de tarieven voor meer informatie over de kosten.

    Kan een implantaat bij iedereen geplaatst worden?

    In principe kan iedereen een implantaat krijgen, mits de kaak volgroeid is en er voldoende kaakbot aanwezig is.

    Kan ik met mijn implantaat door de douane of in een MRI?

    De meeste implantaten zijn gemaakt van titanium. Dit is een niet-magnetisch materiaal dat weinig tot geen invloed heeft op een MRI-scan of metaaldetectiepoortjes. Bovendien ontvangt u bij uw implantaat een implantaatpaspoort. Hierin staan alle materialen vermeld, zodat u dit altijd kunt aantonen.

    Hoelang blijven implantaten goed?

    Een implantaat kan wel tientallen jaren meegaan, mits u er een goede mondhygiëne op nahoudt. Dit maakt implantologie een duurzame oplossing voor ontbrekende tanden of kiezen. Goed onderhoud is essentieel. Reinig uw gebit dagelijks en ga twee keer per jaar op controle bij de tandarts.